Witam, was bardzo drodzy uzytkownicy. Mam duzy problem z domowa siecia lan. Jak do tej pory nie zdarzylo mi sie zebym nie mogl polaczyc dwoch komputerow w siec Lan. Problem polega na tym ze, chce polaczyc dwa komputery Pc i latpopa. Pc (fujitsu simens) i laptop (fujitsu siemens lifebook e7110). Mam kabel skroscowany dziala poprawnie bo sprawdzalem. Wczesniej laczylem swojego pc z laptopem toshiba satelite a300 i wszystko bylo wporzadku. Wiadomo ustawienia byly takie ze grupa robocza ta sama MSHOME polaczenie TCP/IP na jednym 192.168.0.1 na drugim koncowka 2. Bramka domyslna automatyczna i wszystko smigalo. Teraz kiedy chce polaczyc lifebook z pc nie ma placzenia sa sterowniki wgrane poprawnie w biosie sprawdzalem dostepnosc lan. Polaczylem Toshibe z laptopem fujitsu i oba te laptopy sie polaczyly siecia. Myslalem ze wejscie Ethernet w pc w plycie glownej sie odlutowalo wiec kupilem dzisiaj druga nowa karte sieciowa (Realtek RTL8139/810X Family PCI F) wgralem sterowniki na pc-cie wpisalem adresy i nic

. Probowalem automatycznie tez nic. Dziwne to dla mnie poniewaz dwa laptopy sie lacza a pc z laptopem ktory wczesniej laczyl nie chce laczyc. Nawet zmienilem system. Na kazdym jest Xp pro. Bardzo prosze o pomoc od poniedzialku czytam rozne posty, na spryciarze i youtube ogladlem filmiki i wszystko jest tylko dotyczace szybkiego poprawnego polaczenia sieci

.